Onze hypotheken worden beheerd door Stater, de grootste hypothecaire dienstverlener in Nederland. Wil je informatie over je hypotheek of wil je iets wijzigen? Neem dan contact op met Stater.
Je hypotheek aanpassen

Rente aanpassen

In principe wijzigt de rente niet tijdens een rentevaste periode. Toch kan je rente wel wijzigen als je lening verandert van tariefklasse, bijvoorbeeld door een extra aflossing of door een wijziging van aflosvorm.

Tariefklasse

Leen je veel in verhouding tot de waarde van je woning, dan is ons risico groter en valt je lening in een hogere tariefklasse. Leen je weinig in verhouding tot de waarde van je woning? Dan hebben wij minder risico en valt je lening in een lagere tariefklasse.

Wordt je woning minder waard, dan wordt het risico voor ons hoger. Wij kunnen dan de tariefklasse aanpassen als je rentevaste periode is afgelopen of als je tijdens de rentevaste periode je lening verandert.

Je kunt ons ook vragen de tariefklasse aan te passen als je woning bijvoorbeeld meer waard wordt. Je moet dan wel een taxatierapport met de markt­waarde van je woning meesturen.

Los je af op je lening, dan wordt ons risico lager en kan het zijn dat je lening in een lagere tariefklasse valt.

Voor extra aflossen of het aanpassen van de tariefklasse neem je contact op met de klanten­service van Stater.

Aflossingsvorm aanpassen

Je kunt verschillende redenen hebben om je aflossingsvorm aan te passen, zoals:

  • Je wilt maandelijks minder betalen.
  • Je wilt meer aflossen op je hypotheek.
  • Je wilt zeker weten dat je op de einddatum genoeg geld hebt om je hypotheek af te lossen.

Je kunt bij bijna elke hypotheek je aflossingsvorm aanpassen. De gevolgen van een aanpassing verschillen wel per soort hypotheek. Ook moet je rekening houden met eisen van de geldverstrekker. En natuurlijk met wet- en regelgeving.

Ga daarom altijd naar je financieel adviseur en bekijk samen wat in jouw situatie de beste keuze is.

Extra aflossen

Je kunt altijd extra aflossen op je hypotheek en hiermee je schuld kleiner maken. Houd wel rekening met het maximale bedrag dat je kunt aflossen, zonder dat je een vergoeding hoeft te betalen. Vaak is dit maximaal 10% van je lening of leningdeel. In je hypotheekvoor­waarden lees je welk percentage voor jouw hypotheek geldt.

Hoewel het verlagen van je schuld altijd mag, zijn er misschien betere opties voor je. Je financieel adviseur kan samen met jou bekijken wat je het best kunt doen.

Meer informatie

Wat vind je van deze pagina?

Wat vind je van deze pagina? Met jouw feedback verbeteren we onze service.