Voor wie is dit fonds?

Met dit fonds belegt u in het Threadneedle European Select Fund aandelenklasse 1E (ISIN LU1868839181). Dit fonds is niet voor alle verzekeringen beschikbaar. Wil je weten of het fonds voor jouw verzekering beschikbaar is? Selecteer dan je productnaam in het menu Producten rechts op de pagina Koersen & rendementen.

Wat is het beleggingsdoel?

Het Fonds wordt actief beheerd ten opzichte van de FTSE World Europe ex UK Index. De index is in ruime mate representatief voor de bedrijven waar het Fonds in belegt en vormt een geschikte benchmark waartegen de resultaten van het Fonds zullen worden afgemeten en beoordeeld in de loop van de tijd. Het Fonds bevordert ecologische en maatschappelijke kenmerken door ernaar te streven betere resultaten te behalen dan de index over voortschrijdende perioden van 12 maanden, beoordeeld volgens de Columbia Threadneedle ESG Materiality Rating. De index is niet bedoeld voor specifieke overweging van kenmerken op ecologisch en maatschappelijk vlak. De fonds­beheerder kan naar keuze beleggingen selecteren met andere wegingen dan in de index, alsook beleggingen die geen deel uitmaken van de index, en het Fonds kan aanzienlijk afwijken van de index.

Het Fonds streeft er ook na bedrijven uit te sluiten die de aanvaarde normen en principes schenden (bv. het Global Compact van de Verenigde Naties) tenzij de fondsbeheerder ervan overtuigd is dat er tastbare verzachtende factoren zijn voor dat bedrijf. Meer informatie over de beleggingsrichtlijnen, inclusief de Columbia Threadneedle ESG Materiality Rating methodologie en het betrokkenheidsbeleid is beschikbaar op columbiathreadneedle.com.

Hoe belegt het fonds?

Het fonds belegt minimaal tweederde van zijn activa in aandelen van bedrijven met goede groeivooruitzichten in Continentaal Europa, of bedrijven die significante activiteiten hebben in deze regio. De beleggingsbenadering van het fonds houdt in dat het normaal gesproken een klein aantal beleggingen aanhoudt ten opzicht van andere fondsen. Het fonds mag daarnaast in andere dan de hierboven genoemde aandelenklassen en instrumenten beleggen.

Waarin belegt het fonds?

Dit fonds valt onder de Europese regels voor informatieverstrekking over duurzaamheid. Threadneedle (Lux) European Select promoot ecologische en sociale kenmerken door een reeks maatregelen op het gebied van verantwoord beleggen te integreren in het besluitvormingsproces voor investeringen. Deze maatregelen kun je nalezen op de website van Columbia Threadneedle Investments.

Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

De kosten in verband met de beleggingen zijn 1,65% per jaar. Deze bestaan uit:

  • Lopende kosten factor (LKF), deze wordt verrekend in het beleggings­fonds. De verwachte LKF is 1,65% per jaar.

Documenten

Alle documenten, zoals het jaarverslag, het prospectus en informatie over duurzaamheid, kunt u downloaden van de website van Columbia Threadneedle Investments.

 

Lees meer over het stembeleid van Reaal rond beleggings­fondsen.

 

De waarde van je beleggingen kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De informatie op deze webpagina is niet bedoeld als beleggingsadvies.

Image

THREADNEEDLE

Datum
17-05-2024
Koers
€17,4
Verschil
0,00%
Image