Voor wie is dit fonds?

Het Reaal VGF Garandement is gesloten voor nieuwe inleg en switchen vanuit een ander Verzekerd Groei­fonds naar het Reaal VGF Garandement is niet meer mogelijk.

Wat is het beleggingsdoel?

Het Reaal VGF Garandement­fonds belegt via de Euro Obligatiepool in het Zwitserleven Obligatie­fonds. Daardoor is het beleggingsdoel van het Reaal VGF Garandement­fonds gelijk aan dat van het Zwitserleven Obligatie­fonds. Het beleggingsdoel van het Zwitserleven Obligatie­fonds is een financieel rendement te behalen dat ten minste gelijk is aan het rendement van de benchmark.

Hoe belegt het fonds?

De vermogens­beheerder selecteert alleen beleggingen waarin vanuit het ESG (Environmental, Social en Governance) beleid van het fonds mag worden belegd. Die groep van toegestane beleggingen noemen we het beleggingsuniversum.

Voor een deel van de beleggingen streeft de vermogens­beheerder ernaar om het rendement van het fonds zo dicht mogelijk bij het rendement van de benchmark te laten blijven. Voor het andere deel maakt de vermogens­beheerder een selectie van beleggingen uit het beleggingsuniversum.

Waarin belegt het fonds?

Beleggingen worden beoordeeld op sociaal-ethische principes op het gebied van mens, milieu en maatschappij (ESG), waarbij ondernemingen tevens worden beoordeeld op de potentie en intentie om verandering aan te brengen. Wij beleggen niet in ondernemingen, overheden en instellingen die onacceptabel gedrag vertonen of zich niet willen aanpassen (niet adaptief). Als we ergens niet in willen beleggen noemen we dat uitsluiten. Daarnaast geven we elke belegging een ESG-score. Hoe positiever de belegging is op het gebied van mens, milieu en maatschappij hoe hoger de score.

Reaal VGF Garandementfonds belegt via de Euro Obligatiepool in het Zwitserleven Obligatiefonds. Dat fonds valt onder de Europese regels voor informatieverstrekking over duurzaamheid. Het Zwitserleven Obligatie­fonds is een fonds met ES-kenmerken. De vermogens­beheerder levert informatie hierover.

Tijdelijk kan het Reaal VGF Garandement­fonds liquiditeiten aanhouden.

Garantie

De garantie is een zogenaamde bodemgarantie op het rendement die geldt vanaf een beleggings­termijn van vijf jaar. Bij leven op de einddatum van de polis, of bij overlijden is deze garantie vier procent rendement per jaar.

Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

De kosten in verband met de beleggingen zijn 0,72% per jaar. Deze bestaan uit:

  • Lopende kosten factor (LKF), deze wordt verrekend in het beleggings­fonds. De verwachte LKF is 0,12% per jaar. Dit is inclusief de LKF van de onderliggende fondsen.
  • Kosten verzekeraar, deze worden verrekend in het beleggings­fonds: 0,35%
  • Garantiekosten: 0,25%

Documenten

De door vermogens­beheerder beschikbaar gestelde informatie over het Zwitserleven Obligatie­fonds:

  • In het Prospectus Zwitserleven Beleggingsfondsen, hoofdstuk 4 vind je in de beschrijving van het beleggingsbeleid hoe het fonds voldoet aan de ES-kenmerken.
  • Informatie over resultaten van het afgelopen jaar met betrekking tot duurzaamheid vind je in het Jaarverslag Zwitserleven Beleggingsfondsen, hoofdstuk 1.11. De meest actuele informatie over resultaten wordt elk jaar verwacht in het tweede kwartaal.
  • In de Factsheet vind je actuele informatie over rendementen en de samenstelling van het fonds. We actualiseren de Factsheet elk kwartaal.

 

Lees meer over het stembeleid van Reaal rond beleggings­fondsen.

 

De waarde van je beleggingen kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De informatie op deze webpagina is niet bedoeld als beleggingsadvies.

Image

Reaal

Datum
20-06-2024
Koers
€15,07
Verschil
-0,07%