Voor wie is dit fonds?

Reaal Mondiaal Beheerfonds past goed bij de belegger die mikt op meer rendement en niet wakker ligt van koersschommelingen. En die daarnaast maatschappelijk bewust wil beleggen. Dit fonds is niet voor alle verzekeringen beschikbaar. Wil je weten of het fonds voor jouw verzekering beschikbaar is? Selecteer dan je productnaam in het menu Producten rechts op de pagina Koersen & rendementen.

Wat is het beleggingsdoel?

Reaal Mondiaal Beheer­fonds belegt gespreid over de volgende twee pools:

  • 30% in de Euro Obligatiepool
  • 70% in de Wereld Aandelenpool

De Euro Obligatiepool belegt in het Zwitserleven Obligatie­fonds en de Wereld Aandelenpool belegt in de Amerika Aandelenpool, de Global Emerging Markets Equity Pool het Zwitserleven Index Aandelen­fonds Pacific en het Zwitserleven Europees Aandelen­fonds.

Het beleggingsdoel van het Reaal Mondiaal Beheer­fonds is gelijk aan dat van de onderliggende pools en fondsen. Het beleggingsdoel van de onderliggende pools is een financieel rendement te behalen dat ten minste gelijk is aan het rendement van de benchmark. Dat geldt ook voor het Zwitserleven Europees Aandelen­fonds. Het beleggingsdoel van het Zwitserleven Index Aandelen­fonds Pacific is, rekening houdend met de voor het fonds van toepassing zijnde uitsluitingscriteria, een rendement te realiseren dat het rendement van de MSCI Pacific Index Net EUR zoveel als mogelijk benadert.

Tijdelijk kan het Reaal Mondiaal Beheer­fonds liquiditeiten aanhouden.

Hoe belegt het fonds?

De vermogens­beheerder selecteert alleen beleggingen waarin vanuit het ESG (Environmental, Social en Governance) beleid van het fonds mag worden belegd. Die groep van toegestane beleggingen noemen we het beleggingsuniversum.

Voor een deel van de beleggingen streeft de vermogens­beheerder ernaar om het rendement van het fonds zo dicht mogelijk bij het rendement van de benchmark te laten blijven. Voor het andere deel maakt de vermogens­beheerder een selectie van beleggingen uit het beleggingsuniversum.

Waarin belegt het fonds?

Beleggingen worden beoordeeld op sociaal-ethische principes op het gebied van mens, milieu en maatschappij (ESG), waarbij ondernemingen tevens worden beoordeeld op de potentie en intentie om verandering aan te brengen. Wij beleggen niet in ondernemingen, overheden en instellingen die onacceptabel gedrag vertonen of zich niet willen aanpassen (niet adaptief). Als we ergens niet in willen beleggen noemen we dat uitsluiten. Daarnaast geven we elke belegging een ESG-score. Hoe positiever de belegging is op het gebied van mens, milieu en maatschappij hoe hoger de score.

Het Reaal Mondiaal Beheer­fonds belegt voor

70% in wereldwijde aandelen, verdeeld over de volgende regio’s.
 - 26,25% in de regio Europa via het Zwitserleven Europees Aandelenfonds
 - 26,25% in de regio Noord-Amerika via de Amerika Aandelenpool
 - 10,50% in de regio Pacific via de Zwitserleven Index Aandelenfonds Pacific
 -   7,00% in de regio Opkomende Landen via de Global Emerging Markets Equity Pool

Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

De kosten in verband met de beleggingen zijn 1,25% per jaar. Deze bestaan uit:

  • Lopende kosten factor (LKF), deze wordt verrekend in het beleggings­fonds. De verwachte LKF is 0,95% per jaar. Dit is inclusief de LKF van de onderliggende pools en fondsen.
  • Kosten verzekeraar, deze worden verrekend in het beleggings­fonds: 0,30%

Documenten

De door vermogens­beheerder beschikbaar gestelde informatie over de onderliggende fondsen en de onderliggende aandelenpools:

 

Lees meer over het stembeleid van Reaal rond beleggings­fondsen.

 

De waarde van je beleggingen kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De informatie op deze webpagina is niet bedoeld als beleggingsadvies.

Image

Reaal

Datum
12-07-2024
Koers
€11,23
Verschil
0,09%