Voor wie is dit fonds?

Wilt u duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen in aandelen van Europese ondernemingen? Dat kan met het Reaal Europees Aandelenfonds. Dit fonds is niet voor alle verzekeringen beschikbaar. Wil je weten of het fonds voor jouw verzekering beschikbaar is? Selecteer dan je productnaam in het menu Producten rechts op de pagina Koersen & rendementen.

Wat is het beleggingsdoel?

Het Reaal Europees Aandelen­fonds belegt via de Europa Aandelenpool in het Zwitserleven Europees Aandelen­fonds. Daardoor is het beleggingsdoel van het Reaal Europees Aandelen­fonds gelijk aan dat van het Zwitserleven Europees Aandelen­fonds. Dat fonds streeft lange termijn duurzaamheidsdoelstellingen en een financiële rendementsdoelstelling na. Deze doelstellingen lees je in hoofdstuk 4 en 11.1 van het prospectus Zwitserleven Beleggings­fondsen.

Hoe belegt het fonds?

De vermogens­beheerder selecteert alleen beleggingen waarin vanuit het ESG (Environmental, Social en Governance) beleid van het fonds mag worden belegd. Die groep van toegestane beleggingen noemen we het beleggingsuniversum.

Voor een deel van de beleggingen streeft de vermogens­beheerder ernaar om het rendement van het fonds zo dicht mogelijk bij het rendement van de benchmark te laten blijven. Voor het andere deel maakt de vermogens­beheerder een selectie van beleggingen uit het beleggingsuniversum.

Waarin belegt het fonds?

Beleggingen worden beoordeeld op sociaal-ethische principes op het gebied van mens, milieu en maatschappij (ESG), waarbij ondernemingen tevens worden beoordeeld op de potentie en intentie om verandering aan te brengen. Wij beleggen niet in ondernemingen, overheden en instellingen die onacceptabel gedrag vertonen of zich niet willen aanpassen (niet adaptief). Als we ergens niet in willen beleggen noemen we dat uitsluiten. Daarnaast geven we elke belegging een ESG-score. Hoe positiever de belegging is op het gebied van mens, milieu en maatschappij hoe hoger de score.

Reaal Europees Aandelenfonds belegt via de Europa Aandelenpool in het Zwitserleven Europees Aandelenfonds. Dat fonds valt onder de Europese regels voor informatieverstrekking over duurzaamheid. Dit fonds valt onder de Europese regels voor informatieverstrekking over duurzaamheid. Dit is een fonds met ES-kenmerken. De vermogens­beheerder levert informatie hierover.

Tijdelijk kan het Reaal Europees Aandelen­fonds liquiditeiten aanhouden.

Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

De kosten in verband met de beleggingen bedragen 0,52% per jaar. Dit bestaan ā€‹ā€‹uit:

  • Lopende kostenfactor (LKF) , deze wordt verrekend in het beleggings­fonds. De verwachte LKF is 0,12% per jaar. Dit is inclusief de LKF van het onderliggende fonds.
  • Kosten verzekeraar , deze worden verrekend in het beleggings­fonds: 0,40%

Documenten

De door vermogens­beheerder beschikbare informatie over het Zwitserleven Europees Aandelen­fonds:

  • In het Prospectus Zwitserleven Beleggingsfondsen vindt u in hoofdstuk 4 de beschrijving van het beleggingsbeleid hoe het fonds voldoet aan de ES-kenmerken.
  • Informatie over resultaten van het afgelopen jaar met betrekking tot duurzaamheid vind je in het Jaarverslag Zwitserleven Beleggingsfondsen , hoofdstuk 1.11.  De meest actuele informatie over resultaten wordt elk jaar verwacht in het tweede kwartaal.
  • In de Factsheet vind je actuele informatie over rendementen en de samenstelling van het fonds. Wij actualiseren de Factsheet elk kwartaal.

 

Lees meer over het stembeleid van Reaal rond beleggings­fondsen.

 

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De informatie op deze webpagina is niet bedoeld als beleggingsadvies.

Image

Reaal

Datum
24-07-2024
Koers
ā‚¬225,78
Verschil
0,49%