Voor wie is dit fonds?

Reaal Beleggen 2 past goed bij de belegger die kiest voor weinig risico. En die daarnaast maatschappelijk bewust wil beleggen. Dit fonds is niet voor alle verzekeringen beschikbaar. Wil je weten of het fonds voor jouw verzekering beschikbaar is? Selecteer dan je productnaam in het menu Producten rechts op de pagina Koersen & rendementen.

Wat is het beleggingsdoel?

Het beleggingsdoel is een rendement te behalen dat het rendement van de benchmark evenaart.

Hoe belegt het fonds?

De vermogens­beheerder selecteert alleen beleggingen waarin vanuit het ESG (Environmental, Social en Governance) beleid van het fonds mag worden belegd. Die groep van toegestane beleggingen noemen we het beleggingsuniversum.

Voor een deel van de beleggingen streeft de vermogens­beheerder ernaar om het rendement van het fonds zo dicht mogelijk bij het rendement van de benchmark te laten blijven. Voor het andere deel maakt de vermogens­beheerder een selectie van beleggingen uit het beleggingsuniversum.

Waarin belegt het fonds?

Beleggingen worden beoordeeld op sociaal-ethische principes op het gebied van mens, milieu en maatschappij (ESG). Waarbij ondernemingen tevens worden beoordeeld op de potentie en intentie om verandering aan te brengen. Ondernemingen, overheden en instellingen die onacceptabel gedrag vertonen of zich niet willen aanpassen (niet adaptief) daarin beleggen we niet. Als we ergens niet in willen beleggen noemen we dat uitsluiten. Daarnaast geven we elke belegging een ESG-score. Hoe positiever de belegging is op het gebied van mens, milieu en maatschappij hoe hoger de score.

Reaal Beleggen 2 belegt:

 • 15% via de Euro Korte Looptijden pool in het Zwitserleven Kortlopend Obligatiefonds
  Dit fonds valt onder de Europese regels voor informatieverstrekking over duurzaamheid. Dit is een fonds met ES-kenmerken. De vermogens­beheerder levert informatie hierover.
 • 65% via de Euro Obligatiepool in het Zwitserleven Obligatiefonds
  Dit fonds valt onder de Europese regels voor informatieverstrekking over duurzaamheid. Dit is een fonds met ES-kenmerken. De vermogens­beheerder levert informatie hierover.
 • 20% via de Reaal Wereld Indexpool in
  Zwitserleven Index Aandelenfonds Europa
  Zwitserleven Index Aandelenfonds Noord-Amerika
  Zwitserleven Index Aandelenfonds Pacific
  De verdeling over de regio’s volgt de MSCI World Standard -index.
  Deze fondsen vallen onder de Europese regels voor informatieverstrekking over duurzaamheid. Deze fondsen vallen onder de Europese regels voor informatieverstrekking over duurzaamheid. Dit zijn fondsen met ES-kenmerken. De vermogens­beheerder levert informatie hierover.

Tijdelijk kan Reaal Beleggen 2 liquiditeiten aanhouden.

Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

De kosten in verband met de beleggingen zijn 0,35% per jaar. Deze bestaan uit:

 • Lopende kosten factor (LKF), deze wordt verrekend in het beleggings­fonds. De verwachte LKF is 0,35% per jaar. Dit is inclusief de LKF van de onderliggende fondsen.

Documenten

De door vermogens­beheerder beschikbaar gestelde informatie over Europese kortlopende obligaties en over beursgenoteerde Europese obligaties:

De door vermogens­beheerder beschikbaar gestelde informatie over wereldwijde aandelen:

 

Lees meer over het stembeleid van Reaal rond beleggings­fondsen.

 

De waarde van je beleggingen kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De informatie op deze webpagina is niet bedoeld als beleggingsadvies.

Image

Reaal

Datum
24-07-2024
Koers
€15,27
Verschil
0,13%