Voor wie is dit fonds?

Wilt u duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen in wereldwijde aandelen van beursgenoteerde ondernemingen en in groene en sociale obligaties die voldoen aan de strikte duurzaamheidscriteria van ASN? Dat kan met het Reaal Belegbewustfonds. Dit fonds is niet voor alle verzekeringen beschikbaar. Wil je weten of het fonds voor jouw verzekering beschikbaar is? Selecteer dan je productnaam in het menu Producten rechts op de pagina Koersen & rendementen.

Wat is het beleggingsdoel?

Het Reaal Belegbewust­fonds belegt gespreid over de volgende twee ASN fondsen:

 • 50% in het ASN Duurzaam Aandelen­fonds
 • 50% in het ASN Duurzaam Obligatie­fonds

Het beleggingsdoel van het Reaal Belegbewust­fonds is gelijk aan dat van de onderliggende ASN fondsen. Deze fondsen hebben als beleggingsdoel een financieel rendement te behalen dat ten minste gelijk is aan het rendement van de benchmark. Daarnaast moeten alle beleggingen voldoen aan de duurzaamheidscriteria van ASN. Deze criteria leest u in hoofdstuk 4 van het prospectus ASN Beleggings­fondsen UCITS.

Hoe belegt het fonds?

De vermogens­beheerder selecteert alleen beleggingen waarin vanuit het beleid van ASN mag worden belegd. Die groep van toegestane beleggingen noemen we het beleggingsuniversum.

Voor een deel van de beleggingen streeft de vermogens­beheerder ernaar om het rendement van het fonds zo dicht mogelijk bij het rendement van de benchmark te laten blijven. Voor het andere deel maakt de vermogens­beheerder een selectie van beleggingen uit het beleggingsuniversum.

Waarin belegt het fonds?

Het Reaal Belegbewust­fonds belegt:

 • 50% in groene en sociale obligaties via het ASN Duurzaam Obligatiefonds
  Dit fonds valt onder de Europese regels voor informatieverstrekking over duurzaamheid. Dit fonds kwalificeert als fonds dat duurzame beleggingen tot doel heeft. De vermogens­beheerder levert informatie hierover.
 • 50% in wereldwijde aandelen via het ASN Duurzaam Aandelenfonds
  Dit fonds valt onder de Europese regels voor informatieverstrekking over duurzaamheid. Dit fonds kwalificeert als fonds dat duurzame beleggingen tot doel heeft. De vermogens­beheerder levert informatie hierover.

Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

De kosten in verband met de beleggingen bedragen 0,65%% per jaar. Dit bestaan ​​​​uit:

 • Lopende kostenfactor (LKF) , deze wordt verrekend in het beleggings­fonds. De verwachte LKF is 0,65%% per jaar. Dit is inclusief de LKF van de onderliggende fondsen.
 • Kosten verzekeraar , deze worden verrekend in het beleggings­fonds: 0,00%

Documenten

De door vermogens­beheerder onmogelijk gestelde informatie:

 • In het Prospectus van ASN Beleggingsfondsen UCITS vindt u in de beschrijving van het beleggingsbeleid hoe het fonds voldoet aan de ES-kenmerken.
 • Informatie over resultaten van het afgelopen jaar met betrekking tot duurzaamheid vind je in het Jaarverslag ASN Beleggingsfondsen UCITS  De meest actuele informatie over resultaten wordt elk verwacht jaar in het tweede kwartaal.
 • In de Factsheet vind je actuele informatie over rendementen en de samenstelling van het fonds. Wij actualiseren de Factsheet elk kwartaal.

 

Lees meer over het stembeleid van Reaal rond beleggings­fondsen.

 

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De informatie op deze webpagina is niet bedoeld als beleggingsadvies.

Image

Reaal

Datum
24-07-2024
Koers
€23,24
Verschil
0,34%