Woonhuis­verzekering

Met de Woonhuis­verzekering ben je verzekerd voor schade aan bijvoorbeeld je woning, je schuur of de schutting.

 • Zonnepanelen standaard meeverzekerd
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Reparaties snel geregeld met de Reaal Herstel Service

Basis of Allrisk

Onze woonhuisverzekering is bedoeld voor eigenaren die hun huis willen verzekeren tegen schade en/of verlies. Met de Woonhuisverzekering Basis is je woning verzekerd voor de meest voorkomende schades, zoals schade door brand, storm, wateroverlast en inbraak. Met Allrisk is je woning ook verzekerd voor schade door inkt, vet, verf, vallen en stoten. Verstandig, bijvoorbeeld wanneer je kleine kinderen hebt! 

Garantie tegen onderverzekering

Je hebt een garantie tegen onderverzekering. Deze garantie betekent dat wij de vastgestelde schade vergoeden. Ook als deze hoger is dan de door ons vastgestelde herbouwwaarde bij het aangaan of wijzigen van deze verzekering. Maar geldt er een maximale vergoeding? Bijvoorbeeld op je polis of in de voorwaarden? Dan vergoeden wij tot aan dat maximum.

Reaal Herstel Service

Schade aan je huis kun je zelf (laten) repareren, maar je kunt ook de Reaal Herstel Service gebruiken. Deze schakelt gespecialiseerde herstelbedrijven in, die je huis zo snel mogelijk repareren. Lekker geregeld, toch?

Basis of Allrisk

Dit is er verzekerd

Basis

Met de Woonhuis­verzekering Basis is je huis onder andere verzekerd voor schade door:

 • brand, schroeien, ontploffing
 • blikseminslag en storm (windkracht 7 of hoger)
 • inbraak

Allrisk

Met de Woonhuis­verzekering Allrisk is je huis onder andere verzekerd voor schade door:

 • brand, schroeien, ontploffing
 • blikseminslag en storm (windkracht 7 of hoger)
 • inbraak
 • vallen, stoten, inkt, vet en verf
 • sneeuwdruk

Reaal Goed Geregeld Pakket

Profiteer van pakketkorting

Deze ­verzekering maakt deel uit van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Hoe meer verschillende schade­verzekeringen uit dit pakket je bij ons afsluit, hoe hoger je korting. Die kan oplopen tot wel 12%!

Basis of Allrisk

Dit is er niet verzekerd

Er zijn ook schades die wij niet vergoeden. Je ontvangt onder andere geen vergoeding bij schade aan je huis door:

 • normaal huishoudelijk gebruik, zoals krassen, deuken en slijtage
 • slecht of achterstallig onderhoud
 • een bouwkundige wijziging, zoals het verwijderen van een dragende muur

Dit is geen volledige beschrijving. Lees meer over waarvoor je wel en niet verzekerd bent met de Woonhuis­verzekering Basis of Allrisk.

Verzekeringskaart

De verzekeringskaart helpt je de Woonhuis­verzekering van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.

Woonhuis­verzekering

Meer informatie

Extra kosten

Als je schade aan je woning hebt, dan kan het zo zijn dat je nog meer kosten hebt dan alleen de directe kosten van de schade. Of misschien maak je kosten om een schade te voorkomen of te beperken. Wij betalen in bepaalde gevallen deze extra kosten. Hieronder lees je welke extra kosten wij betalen.

 • Kosten van tijdelijk ergens anders verblijven door schade aan de woning: tot maximaal 52 weken verzekerd en vergoed tot € 200 per week
 • Kosten van het vervangen van sloten, als de huissleutels gestolen zijn: vergoed tot € 500.
 • Kosten van het noodzakelijk bewaken van de woning na een verzekerde schade: vergoed tot €10.000.
 • De redelijke kosten om een directe dreiging van verzekerde schade te voorkomen of een verzekerde schade te beperken.
 • Kosten voor het afbreken, opruimen en afvoeren van delen van de woning bij een verzekerde schade, als deze op het terrein van jou of je buren liggen: vergoed tot de herbouwwaarde van de woning.

Dit is geen volledige beschrijving. Ook vergoeden wij sommige extra kosten alleen als wij je hiervoor vooraf toestemming hebben gegeven. Meer informatie over de extra kosten die we vergoeden na een verzekerde schade bij de Woonhuisverzekering Basis en Allrisk, lees je in artikel 3 van de voorwaarden van de Woonhuisverzekering.

Geen regelwerk

Reaal Herstel Service
Stel: je spullen zijn beschadigd door brand. Wist je dat je bij een verzekerde schade zelf mag bepalen wie de schade herstelt? Je kunt de schade zelf herstellen of laten repareren. In dat geval keren we een bedrag aan je uit. Met de Reaal Herstel Service kun je al dat werk ook uitbesteden.

lees meer over de Reaal Herstel Service

Eigen risico

Bij de Woonhuisverzekering Basis of Allrisk kun je kiezen uit een eigen risico van € 150, € 250 of € 500 per gebeurtenis. Dit eigen risico is bij schade altijd voor je eigen rekening. Kies daarom het eigen risico wat past bij jouw situatie.

Jaarlijkse premieaanpassing

De waarde van een woning wordt voor een deel bepaald door de kosten van bouwmaterialen en arbeid. Deze kosten wisselen per jaar. Daarom passen wij ieder jaar op de verlengingsdatum de herbouwwaarde van de verzekerde woning en de premie hierop aan. Wij gebruiken hiervoor de Generieke Herbouwwaarde index voor Woningbouw. Deze index is gebaseerd op actuele prijzen in de bouw en wordt iedere maand berekend door de Stichting Bureau Documentatie Bouwwezen (BDB).

Garantie tegen onderverzekering

Je hebt een garantie tegen onderverzekering. Deze garantie betekent dat wij de vastgestelde schade vergoeden. Ook als deze hoger is dan de door ons vastgestelde herbouwwaarde bij het aangaan of wijzigen van deze verzekering. Maar geldt er een maximale vergoeding? Bijvoorbeeld op je polis of in de voorwaarden? Dan vergoeden wij tot aan dat maximum.

Aanvullende verzekeringen

Wat kun je nog meer verzekeren?

De Woonhuis­verzekering Basis en Allrisk zijn uit te breiden met 2 aanvullende verzekeringen:

Glas­verzekering

Met de Glas­verzekering verzeker je de schade aan ruiten in de woning, die licht doorlaten. Het kan gaan om glas in ramen, maar ook in bijvoorbeeld een deur of koepel. Ruiten van kunststof en glas-in-lood zijn ook verzekerd.

Garage­verzekering

Heb je een losse garage in Nederland op een ander adres dan je eigen woning? En is de herbouw­waarde daarvan niet meer dan € 100.000? Dan is deze mee te verzekeren met de aanvullende Garage­verzekering.

Tips

Handig om te weten

 • Wat moet je doen in noodsituaties?

  Soms kan reparatie niet wachten. Wat moet je dan doen? Bekijk of je de schade kunt beperken. Let dan wel op je eigen veiligheid. Zo kan je water opdweilen uit je kapotte radiator. Maar probeer geen gereedschap te redden uit je brandende schuur.

  Neem direct contact op met je financieel adviseur of met ons. Neem ook foto's van de schade. Dat helpt straks bij de schadeafhandeling.

 • Geef wijzigingen altijd aan ons door

  Heb je iets veranderd aan je woning? Een dakkapel geplaatst of de woonkamer uitgebouwd? Geef dat dan altijd direct aan ons door. Ook als je gezinssituatie wijzigt, dan horen wij dat graag direct. Want dit soort wijzigingen kunnen invloed hebben op je woonhuis­verzekering en de premie die je betaalt. In sommige gevallen ga je meer betalen, maar soms ook minder. In de voor­waarden van de woonhuis­verzekering staat precies welke wijzigingen je ons door moet geven.

 • Looptijd woonhuis­verzekering

  De woonhuis­verzekering hoort bij ons Goed Geregeld Pakket. Heb je meer schade­verzekeringen die horen bij dit pakket? Dan hebben deze allemaal dezelfde verlengingsdatum. De woonhuis­verzekering loopt vanaf het moment van afsluiten (de ingangsdatum) tot de verlengingsdatum van het pakket. Dit is maximaal 1 jaar.

  We verlengen de woonhuis­verzekering daarna telkens automatisch op de verlengingsdatum van het pakket voor weer 1 jaar. Na deze verlenging kun je de woonhuis­verzekering op elk moment opzeggen met 1 maand opzeg­termijn.

 • Pakketkorting Goed Geregeld Pakket

  De woonhuis­verzekering maakt deel uit van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Sluit je 2 of meer verschillende verzekeringen uit dat pakket? Dan krijg je korting op je premie:

  Pakketkorting Goed Geregeld Pakket
  Korting
  2 verzekeringen 2%
  3 verzekeringen 5%
  4 verzekeringen 8%
  5 verzekeringen 10%
  8 verzekeringen of meer 12%