Doorlopende reis­verzekering

 • Al vanaf € 2,31 per maand
 • Kinderen tot 5 jaar meeverzekerd

Voordelen

Waarom onze doorlopende reis­verzekering?

Europa- of werelddekking

Waar gaat je reis naartoe? Het verzekerde gebied Europa is groter dan je denkt, maar als de reis nog verder gaat, kun je ook kiezen voor wereld­dekking.

Jonge kinderen meeverzekerd

Jonge kinderen zijn tot de leeftijd van 5 jaar gewoon meeverzekerd. Ook voor hen gelden dan de standaard onderdelen in onze doorlopende reis­verzekering.

Beperkt eigen risico

Voor bagage en medische kosten betaal je € 50 zelf. Voor alle andere onderdelen van deze doorlopende reisverzekering geldt geen eigen risico.

Standaard­dekking

De belangrijkste dekkingen op een rijtje

Met onze reisverzekering verzeker je jezelf en je gezin voor de financiële gevolgen van schade, verlies of diefstal van je bagage of een ongeval tijdens je vakantie. Je kunt bij onze reisverzekering kiezen voor dekking in Europa of de hele wereld.

 • Wel verzekerd

  In dit overzicht vind je de belangrijkste zaken die je standaard verzekert met onze doorlopende reisverzekering. Dit overzicht is niet compleet. Onze voorwaarden zijn dat wel. Lees ook wat er niet verzekerd is in het overzicht "Niet verzekerd".

  De doorlopende reis­verzekering verzekert de volgende onderdelen:

  • Hulpverlening en buitengewone kosten: bij ziekte, een ongeval of overlijden tijdens je reis
  • Bagage: vergoeding van schade, verlies en vermissing van bagage
  • Vakantieverblijf: vergoeding van schade aan een vakantieverblijf dat je gehuurd hebt en de inrichting daarvan
  • Huisdieren: vergoeding van geneeskundige kosten die je tijdens de reis moet maken voor een meereizend huisdier
  • Ongevallen: een eenmalige uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval tijdens een reis
  • Medische kosten: vergoeding van geneeskundige en tandheelkundige kosten als je tijdens een reis naar een dokter of tandarts moet vanwege een spoedeisende medische noodzaak
  • Rechtsbijstand: juridische hulp bij een conflict dat te maken heeft met een reis
 • Niet verzekerd

  Niet verzekerd

  In dit overzicht vind je de belangrijkste zaken die niet verzekerd zijn. Dit overzicht is niet compleet. In de voorwaarden lees je wat er nog meer niet verzekerd is.

  • Schade die is ontstaan door je eigen opzet of roekeloosheid, bijvoorbeeld doordat je een verbod of een waarschuwing negeert.
  • Schade door deelname aan of voorbereiding van snelheidswedstrijden, recordritten of betrouwbaarheidsritten.
  • Schade door bungeejumpen of andere vergelijkbare waagstukken.
  • Schade door een aardbeving of vulkanische uitbarsting.
  • Schade door een atoomkernreactie. Het maakt daarbij niet uit hoe die reactie is ontstaan.
  • Schade door georganiseerd geweld.
  • Schade door het in beslag nemen, vernielen of beschadigen in opdracht van een overheidsinstantie.
  • Schade door het gebruik van alcohol, of een ander bedwelmend, verdovend of opwekkend middel zoals drugs of medicijnen die het functioneren kunnen beïnvloeden. Of schade die daardoor mogelijk is geworden.
  • Schade ontstaan tijdens het beoefenen van alle soorten wintersport (elke sport op sneeuw of ijs). Wel verzekerd zijn: schaatsen en langlaufen. Ook sleeën door kinderen jonger dan 14 jaar is verzekerd. Wil je je verzekeren voor het beoefenen van andere vormen van wintersport? Kies dan voor de aanvullende wintersport­verzekering.
  • Schade door je werkzaamheden als die werkzaamheden gevaarlijk voor je zijn. Werkzaamheden tijdens een zakenreis, stage of bij vrijwilligerswerk vallen hier ook onder.
 • Eigen risico per reis

  Dit betaal je zelf

  Bij de doorlopende reisverzekering heb je alleen eigen risico voor medische kosten of als je bagage is beschadigd of is gestolen. Je eigen risico is dan € 50 per reis voor alle verzekerden samen. Maak je gebruik van rechtsbijstand en wil je dat DAS een door jouw gekozen externe rechtshulpverlener inschakelt dan betaal je € 250 zelf.

Verzekeringskaart

Doorlopende reis­verzekering

De verzekeringskaart helpt je de verzekeringen van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.

Aanvullende verzekeringen

Wat kun je nog meer verzekeren?

Autohulp

Kom je tijdens je reis of vakantie met je auto stil te staan? Dan kunnen wij je helpen.

Wintersport­

Met de aanvullende wintersportverzekering ben je ook tijdens je wintersportvakantie verzekerd.

Annulering

Stel, er gebeurt iets vervelends en je moet plotseling je vakantie annuleren.

De situatie van Ellen

Wij reizen met onze kinderen de hele wereld over

"Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je tijdens de reis veel spontaner kunt zijn."

Hulp nodig tijdens je reis?

Voor hulpverlening aan vakantiegangers werken we samen met alarmcentrale SOS International. Heb je dringend hulp nodig? Bel dan 0031 - 20 - 651 58 55. Zet dit nummer voor vertrek in je telefoon zodat je snel kunt snel handelen. Kijk voor meer informatie op sosinternational.nl.

Tips

Handig om te weten

 • Wanneer je verzekerd bent

  Onze reis­verzekering sluit je niet per reis af, want het is een doorlopende verzekering. Je bent verzekerd voor reizen van maximaal 90 dagen. Ga je een reis maken die langer is, dan ben je vanaf de 90e dag om 24.00 uur niet meer voor die reis verzekerd. Als je door een onverwachte vertraging langer dan 90 dagen weg bent, ben je verzekerd tot het eerst mogelijke tijdstip dat je terug kunt naar Nederland.

 • Schade melden

  Wil je schade melden? Bel dan met 0800-REAALHULP (0800 - 732 25 48 57). Dit telefoon­nummer is 24 uur per dag bereikbaar. Of vul het
  online schade­formulier in.

 • Be­waar je boekingsbewijs of rekening

  Je hebt recht op hulp of vergoeding bij de doorlopende reis­verzekering als je je boekingsbewijs kunt laten zien. Be­waar bijvoorbeeld het boekingsbewijs voor je vliegtickets, je reserverings­formulier of de rekening van de camping.

 • Looptijd doorlopende reis­verzekering

  De doorlopende reis­verzekering hoort bij ons Goed Geregeld Pakket. Heb je meer schade­verzekeringen die horen bij dit pakket? Dan hebben deze allemaal dezelfde verlengingsdatum. De doorlopende reis­verzekering loopt vanaf het moment van afsluiten (de ingangsdatum) tot de verlengingsdatum van het pakket. Dit is maximaal 1 jaar. We verlengen de doorlopende reis­verzekering daarna telkens automatisch op de verlengingsdatum van het pakket voor weer 1 jaar. Na deze verlenging kun je de doorlopende reis­verzekering op elk moment opzeggen met 1 maand opzeg­termijn.

 • Pakketkorting Goed Geregeld Pakket

  De doorlopende reis­verzekering hoort bij ons Reaal Goed Geregeld Pakket. Sluit je meer dan 2 verschillende verzekeringen uit dat pakket? Dan krijg je korting op je premie:

  Aantal verzekeringen uit pakket Korting
  2 verzekeringen 2%
  3 verzekeringen 5%
  4 verzekeringen 8%
  5 verzekeringen 10%
  8 verzekeringen of meer 12%