Inboedelverzekering

 • Allrisk verzekerd al vanaf € 7,50 per maand
 • 24 uur per dag, 7 dagen per week schade melden
 • Je reparaties snel geregeld met onze Herstel Service

Voordelen

Waarom onze inboedel­verzekering?

Alle spullen verzekerd

Bij ons ben je nooit onderverzekerd, ook niet als je in de loop der tijd duurdere spullen hebt gekocht. Mocht je schade hebben, dan doen wij geen beroep op onder­verzekering. Lekker geregeld.

Aanvullende dekkingen

Wil je ook schade aan je huis verzekeren? Combineer dan je inboedel­verzekering met onze opstal­verzekering. Wil je alleen glasschade verzekerd hebben? Kies dan voor een aanvullende glas­verzekering.

Herstel Service

Heb je schade? Dan regelt onze Herstel Service het herstel voor je. Ook helpen ze je bij noodsituaties. De Herstel Service zit standaard in onze inboedel­verzekering. Je betaalt hiervoor geen extra kosten.

Dekkingen inboedelverzekering

Dit is er allemaal verzekerd

Met de inboedel­verzekering ben je verzekerd voor beschadiging of diefstal van je bezittingen die los in je woning en de bijbehorende garage of schuur staan. Je bent verzekerd als de beschadiging is veroorzaakt door een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis. Behalve je losse bezittingen verzeker je met de inboedel­verzekering ook deze bezittingen:

 • Bezittingen van iemand anders tot maximaal € 1.250.
 • Het huurdersbelang. Dit zijn alle vaste verbeteringen van je huurwoning die je zelf hebt betaald of van de vorige huurder tegen betaling hebt overgenomen.
 • Schade aan een apparaat of installatie waarvan een leverancier van water, gas of elektriciteit de eigenaar is.
 • Schade aan je tuin of de beplanting door bepaalde gebeurtenissen.
 • Schade aan antennes of zonweringen die aan je woning zijn bevestigd, terreinafscheidingen, tuinhuisjes, zonnepanelen en hobbykassen door bepaalde gebeurtenissen.

Bereken je premie

Eenvoudig en snel

Je premie

Benieuwd hoeveel premie je betaalt voor deze verzekering? Aan de hand van een aantal gegevens reken je dit eenvoudig en vrijblijvend uit. 

Hulp van Reaal

Wanneer je direct je verzekering wilt regelen bieden we je hulp en informatie. Bel 072 - 519 40 80 of bekijk ons helpmenu. Heb je een vraag over een bestaande verzekering? Bel dan 072 - 519 40 00.

Help me nu

Hulp van een onafhankelijk adviseur

Een financieel adviseur betaal je voor persoonlijk advies. Hij neemt je een hoop uitzoekwerk uit handen en zorgt voor een verzekering die precies bij je past. Zo krijg je er veel voor terug.

Eigen risico

Dit betaal je zelf

Hoeveel eigen risico je hebt, is afhankelijk van hoeveel schade je hebt gehad in de afgelopen 2 jaar.

 

€ 0

€ 150

€ 250

€ 500

0 of 1 schade        
2 schades        

Heb je afgelopen 2 jaar 3 schades of meer gehad, kun je onze inboedel­verzekering niet afsluiten.

 • Kies je voor de aanvullende glas­verzekering? Dan geldt daarvoor ook het eigen risico dat je hebt gekozen.
 • Voor stormschade geldt een extra eigen risico van € 300. Dit eigen risico komt bovenop het standaard of je gekozen eigen risico.
 • Bij schade aan of diefstal van computer- en audiovisuele apparatuur geldt altijd een eigen risico van € 150 per gebeurtenis. Behalve als je een hoger eigen risico hebt.
 • Voor de aanvullende verzekering Buitenhuisrisico is het eigen risico € 50.

Kostbare bezittingen

Maximaal verzekerde bedragen

Kostbare bezittingen zoals computers, audiovisuele apparatuur, antiek, schilderijen en andere kunst, verzamelingen en muziekinstrumenten zijn verzekerd met onze inboedel­verzekering. Maar wel tot een bepaald bedrag. Als deze bezittingen veel waard zijn, kan het zijn dat je bij schade niet alles vergoed krijgt. Gelukkig kun je het verzekerd bedrag voor deze bezittingen verhogen.

Geen regelwerk

Herstel Service

Herstel Service

Heb je schade? Dan regelt onze Herstel Service het herstel voor je. Ook helpen ze je bij noodsituaties. De Herstel Service zit standaard in onze inboedel­verzekering. Je betaalt hiervoor geen extra kosten.

Ter vergelijking

Verzekeringskaart

De verzekeringskaart helpt je de ­verzekeringen van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekeringskaart

Inboedelverzekering afgesloten bij Intermediair

Verzekeringskaart

Inboedel­verzekering direct afgesloten

Aanvullende dekkingen inboedel­verzekering

Wat kun je nog meer verzekeren?

 • Glas­verzekering

  Glas­verzekering

  Wil je ook schade aan je woonhuis verzekeren? Dan kun je ervoor kiezen om de inboedel­verzekering te combineren met onze woonhuis­verzekering. Dan ben je ook standaard verzekerd voor glasschade. Heb je de inboedel­verzekering, maar wil je je ook verzekeren voor glasschade? Dan heb je daarvoor onze aanvullende glas­verzekering nodig. Die is speciaal voor schade aan glas, zoals ramen of glas in deuren. De kosten voor nood­voorzieningen vallen hier ook onder.

 • Sieraden­verzekering wereldwijd

  Sieraden­verzekering wereldwijd

  Sieraden zijn met onze inboedel­verzekering standaard verzekerd tot maximaal € 2.500. Zijn deze meer waard dan dat? Dan biedt de aanvullende sieraden­verzekering wereldwijd uitkomst. Bovendien zijn je sieraden dan over de hele wereld verzekerd.

 • Buitenhuisrisico

  Buitenhuisrisico

  Ben je veel op pad met voor jou belangrijke bezittingen? Wist je dat die buitenshuis meestal niet verzekerd zijn met de inboedel­verzekering? Met buitenhuisrisico heb je dan extra zekerheid. Je bent dan ook buiten de deur verzekerd voor schade door verlies, diefstal, vermissing en beschadiging van bezittingen. Zoals audio-, video-, film- en fotoapparatuur, laptops en smartphones.

De situatie van Kyra en Olav

Wij hebben ons eerste huis gekocht

"Ons huis staat in het historisch centrum, aan de 'grachtengordel' van Weesp. Een meter of 100 lopen en je staat aan de Vecht."

Tips

Handig om te weten

 • Wat moet je doen in noodsituaties?

  Soms kan reparatie niet wachten. Wat moet je dan doen? Bekijk of je de schade kunt beperken. Let dan wel op je eigen veiligheid. Zo kan je wel water opdweilen uit je kapotte radiator. Maar probeer geen gereedschap te redden uit je brandende schuur.

  Neem direct contact op met ons of je financieel adviseur. Neem ook foto's van de schade. Dat helpt straks bij de schadeafhandeling.

 • Geef wijzigingen altijd aan ons door

  Verandert er iets in of aan je woning? Of in je woonsituatie? Ga je verhuizen of is je gezinssituatie veranderd? Geef dat dan altijd direct aan ons door. Want dit soort wijzigingen kunnen invloed hebben op je inboedel­verzekering en de premie die je betaalt. In sommige gevallen ga je meer betalen, maar soms ook minder. In de voor­waarden van de inboedel­verzekering staat precies welke wijzigingen je aan ons moet doorgeven.

 • Looptijd inboedel­verzekering

  Onze inboedel­verzekering hoort bij het Reaal Goed Geregeld Pakket. Heb je meer schade­verzekeringen die horen bij dit pakket? Dan hebben deze allemaal dezelfde verlengingsdatum. De inboedel­verzekering loopt vanaf het moment van afsluiten (de ingangsdatum) tot de verlengingsdatum van het pakket. Dit is maximaal 1 jaar.

  We verlengen de inboedel­verzekering daarna telkens automatisch op de verlengingsdatum van het pakket voor weer 1 jaar. Na deze verlenging kun je de inboedel­verzekering op elk moment opzeggen met 1 maand opzeg­termijn

 • Pakketkorting Goed Geregeld Pakket

  De inboedel­verzekering hoort bij het Reaal Goed Geregeld Pakket. Sluit je 2 of meer verschillende verzekeringen uit dat pakket? Dan krijg je korting op je premie:

  Aantal verzekeringen uit pakket Korting

  2 verzekeringen 

  2%
  3 verzekeringen 5%
  4 verzekeringen 8%
  5 verzekeringen 10%
  8 verzekeringen of meer 12%
 • Voor­waarden en brochures