Bromfiets­verzekering

 • Geschikt voor de meeste soorten bromfietsen
 • Aanvullend verzekeren is mogelijk
 • Accessoires ook mee te verzekeren

Voordelen

Waarom onze bromfiets­verzekering?

Voor de meeste bromfietsen

Heb je een scooter? Of juist een snorfiets? Het maakt niet uit, want onze ­verzekering is geschikt voor de meeste soorten bromfietsen. Er zijn een paar bromfietsen die we niet verzekeren.

Aanvullend verzekeren

Onze bromfiets­verzekering kun je uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Die vergoeden bijvoorbeeld schade als je bijrijder gewond raakt.

Accessoires meeverzekerd

Kies je voor Beperkt Casco of Volledig Casco, dan vergoeden we schade aan de accessoires waarmee je je bromfiets hebt uitgerust tot maximaal € 250.

Dekkingen

Dit is er allemaal verzekerd

 

WA Verplicht

Beperkt Casco

Volledig Casco

Schade aan je eigen bromfiets  

alleen in bepaalde gevallen

 
Schade aan anderen      
Schade door brand, diefstal, flinke storm, blikseminslag, loslopende dieren      
Schade door andere onvoorziene gebeurtenissen      
 

Hulp van een onafhankelijk adviseur

Een financieel adviseur betaal je voor persoonlijk advies. Hij neemt je een hoop uitzoekwerk uit handen en zorgt voor een verzekering die precies bij je past. Zo krijg je er veel voor terug.

Eigen risico

Dit betaal je zelf

Voor de verplichte WA-verzekering geldt er geen eigen risico, voor Beperkt Casco en Volledig Casco wel. De hoogte van je eigen risico is afhankelijk van de waarde van je bromfiets. En bij Volledig Casco kijken we ook naar je leeftijd voor het bepalen van je eigen risico. Heb je de afgelopen 2 jaar schade gehad? Dan heb je een extra eigen risico van € 150.

Ter vergelijking

Verzekeringskaart

De verzekeringskaart helpt je de ­verzekeringen van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekeringskaart

Bromfietsverzekering

Verzekeringskaart

Inzittendenverzekering

Verzekeringskaart

Ongevallenverzekering in-/opzittenden

Verzekeringskaart

Verkeersrechtsbijstandverzekering

Aanvullende dekkingen

Voor nog meer zekerheid

 • Ongevallen­verzekering opzittenden

  Ongevallen­verzekering opzittenden

  Bij een WA-verzekering is de schade van anderen verzekerd. Voor vergoeding van schade aan je eigen motor kun je een Beperkt Casco of Volledig Casco­verzekering afsluiten. Raak je (gedeeltelijk) invalide door het ongeval? Dan moet je misschien voorzieningen treffen. Met de ongevallen­verzekering opzittenden ontvang je bij blijvende invaliditeit een bedrag. Bij overlijden ontvangen je nabestaanden geld. Je bijrijder is ook verzekerd.

 • Schade­verzekering opzittenden

  Schade­verzekering opzittenden

  Bij een verkeersongeval kun je zelf, of je bijrijder, gewond raken of zelfs overlijden. Maar ook de spullen die je meeneemt op je motor kunnen daardoor kapot gaan. Denk bijvoorbeeld aan een fototoestel of telefoon. De schade­verzekering opzittenden vergoedt de gezondheidsschade van de bestuurder en de bijrijder en hun spullen.

   
   
   

 • Verhaalsbijstand

  Verhaalsbijstand

  Het kan ook jou overkomen. Buiten je schuld raak je betrokken bij een ongeluk. Dat alleen is al vervelend. Soms geeft de ander niet toe dat het zijn schuld was. Dan moet je moeite doen om je schade aan je brommer en andere spullen vergoed te krijgen. Daardoor kunnen de juridische kosten flink oplopen. Met onze aanvullende verzekering Verhaalsbijstand krijg je juridische hulp.

Tips

Handig om te weten

 • Je bromfiets op slot

  Natuurlijk wil je niet dat je bromfiets wordt gestolen of iemand ermee gaat joyriden. Zet daarom je bromfiets op slot met een beugel- of kettingslot met ART-keurmerk klasse 3 of hoger. En plaats de bromfiets 's nachts zoveel mogelijk in een goed afgesloten garage of ruimte. Heb je geen geschikte ruimte, zet hem dan goed in het zicht.

 • Looptijd van je verzekering

  Onze bromfiets­verzekering is onderdeel van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Heb je meer schade­verzekeringen die horen bij dit pakket? Dan hebben deze allemaal dezelfde verlengingsdatum. De bromfiets­verzekering loopt vanaf het moment van afsluiten (de ingangsdatum) tot de verlengingsdatum van het pakket. Dit is maximaal 1 jaar.

  We verlengen de verzekering daarna telkens automatisch op de verlengingsdatum van het pakket voor weer 1 jaar. Na deze verlenging kun je de verzekering op elk moment opzeggen met een opzeg­termijn van een maand.

 • Schade melden of aangifte doen?

  Wil je schade melden, bel dan direct je financieel adviseur. Hij helpt je snel met het oplossen daarvan. Je mag ons natuurlijk ook altijd bellen via 0800-REAALHULP (0800 - 732 25 48 57). Dit telefoon­nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

  Is je bromfiets gestolen, doe dan direct aangifte bij de politie. Maar laat het ons ook weten. Wij geven de gegevens van je motor dan door aan het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit. Meer informatie over schade melden vind je op reaal.nl/schademelden.

 • Pakketkorting Goed Geregeld Pakket

  De motor­verzekering maakt deel uit van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Sluit je meer dan 1 verzekering uit dat pakket? Dan krijg je korting op je premie:

  Aantal verzekeringen uit pakket Korting
  2 verzekeringen 2%
  3 verzekeringen 5%
  4 verzekeringen 8%
  5 verzekeringen 10%
  8 verzekeringen of meer 12%
 • Voor­waarden en brochures