Gebouwen­verzekering

Het appartementsgebouw is een belangrijk onderdeel van je VvE.

Een van de bewoners uit het appartementencomplex constateert op een ochtend dat de deur van de centrale hal flink beschadigd is en nu niet meer goed sluit. Ze meldt dit bij het bestuur van de VvE. Na wat rondvragen blijkt dat ook bij 2 bewoners de voordeuren beschadigd zijn en er persoonlijke eigendommen zijn verdwenen.

Het is al snel duidelijk: er is een inbreker actief geweest. Gelukkig hebben beide bewoners een goede inboedel­verzekering en krijgen ze de verdwenen eigendommen vergoed. De schade aan zowel de centrale deur in de hal als de schade aan de voordeuren bij de appartementen is verzekerd op de Gebouwen­verzekering van de VvE.

Voordelen

Waarom onze Gebouwen­verzekering?

Geen zorgen over je pand

Het appartementsgebouw is een belangrijk onderdeel van je VvE. Hierin wonen alle leden van de VvE. Heb je schade aan je gebouw? Dan wil je graag dat de schade vergoed wordt en zo snel mogelijk wordt hersteld.

Bereddingskosten

Bereddingskosten zijn verzekerd. Dat zijn kosten die je maakt om schade te voorkomen of te beperken. Het gaat dan wel om schade die anders verzekerd zou zijn. Ook opruimingskosten zijn meeverzekerd, tot 10% van het verzekerde bedrag.

Inductie en overspanning

Ontstaat er schade aan je gebouw door inductie of overspanning? Dan is ook deze schade verzekerd.

Dekkingen

Dit is er allemaal verzekerd

Met de Gebouwen­verzekering verzeker je je tegen plotselinge schade aan je gebouw. De dekking omvat de materiële schade aan je gebouw, onder andere bij brand, blikseminslag, ontploffing, storm, diefstal, vandalisme, aanrijdingen en sneeuwdruk. Je kunt kiezen uit de volgende dekkingen:

  • Extra Uitgebreide gevaren
  • Plotselinge en Onvoorziene Gebeurtenissen (POG-dekking)

Met de POG-dekking is je gebouw verzekerd voor de gebeurtenissen volgens de Uitgebreide gevaren dekking. Maar daarnaast ook voor andere plotselinge ontstane materiële schade aan het gebouw, die is veroorzaakt door een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis. Wel geldt er een aantal extra uitsluitingen bij de POG-dekking.