Overlijden melden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Als nabestaande moet u in deze moeilijke periode van alles regelen. We staan daarom klaar om u te helpen met de afhandeling van verzekeringen die bij Reaal lopen. Hieronder leest u hoe u het overlijden kunt melden en wat u van ons kunt verwachten.

Hoe kan ik een overlijden melden?

U kunt op verschillende manieren een overlijden melden. Wij vragen u in alle gevallen om een akte van overlijden. Dit bewijs van overlijden kunt u opvragen bij de gemeente waarin uw dierbare is overleden.

Overlijden melden bij Reaal én andere bedrijven

U kunt ervoor kiezen om alle opzeggingen, naamswijzigingen en contractovernames van verschillende partijen te beheren in één overzicht. Reaal werkt hiervoor samen met Closure. U vult maar één keer de gegevens in, waarna u controle heeft over alles rondom de verzekeringen, bankzaken, telefoonabonnement(en), tijdschriften, social media etc.

U kunt kosteloos gebruik maken van deze dienst.

Overlijden melden bij Reaal

U kunt er ook voor kiezen om het overlijden alleen bij Reaal te melden. Maak hierbij gebruik van het online formulier en upload de akte van overlijden. 

Andere manieren om een overlijden bij ons te melden zijn:
• Via de financieel adviseur van de overledene.
• Per telefoon: 072 - 519 40 00.

Wat kunt u verwachten?

Nadat u het overlijden heeft gemeld, bekijken wij welke verzekeringen de overledene bij ons heeft. Vervolgens ontvangt u van ons een bevestiging van de melding waarin u leest welke documenten u wij eventueel nog nodig hebben om de uitkeringen te kunnen doen. Heeft u het overlijden online gemeld? Dan kunnen wij in veel gevallen al uitkeren met alleen de akte van overlijden.