Lekker Wonen Hypotheek

 • Met of zonder NHG
 • 100% boetevrij aflossen
 • Rente daalt bij aflossing
Een eigen huis kopen is altijd spannend. Met een goede hypotheek die bij jouw situatie past, zorg je voor zoveel mogelijk zekerheid. De Lekker Wonen Hypotheek biedt je verschillende hypotheekvormen met enkele aantrekkelijke voordelen. Samen met een financieel adviseur kies je de juiste hypotheek voor jou.

Voordelen

Waarom onze Lekker Wonen Hypotheek?

Met of zonder NHG

Ben je op zoek naar een betaalbare hypotheek? Onze Lekker Wonen Hypotheek heeft voordelige tarieven voor verschillende looptijden. Daarbij kun je onze Lekker Wonen Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afnemen. Goed nieuws, bijvoorbeeld als je starter bent op de woningmarkt!

100% boetevrij aflossen

Je kunt met eigen vermogen momenteel tot 100% van het hypotheek­bedrag boetevrij aflossen. Met andere middelen kan dat tot een maximum van 10% van het hypotheek­bedrag per jaar. Los je meer af, dan betaal je hier soms een vergoeding voor. Het aflossen op je hypotheek kan fiscale en financiële gevolgen hebben. Je financieel adviseur kan je hierover informeren.

Rente daalt bij aflossing

De rente die je betaalt, hangt onder meer af van de verhouding tussen de hoogte van je lening en de waarde van je huis. Dit noemen we tariefklasse. Er zijn 5 verschillende tariefklassen. Los je af op je hypotheekschuld? Dan kun je in een lagere tariefklasse te­recht komen. Je maandelijkse hypotheeklasten gaan dan automatisch omlaag.

Slimme keuze

Wat biedt onze hypotheek je nog meer?

 • Gunstige rente

  Gunstige rente

  Met onze verschillende rentevastperiodes en aflosvormen stel je je hypotheek helemaal af op jouw wensen en risicoprofiel. We hebben scherpe rentes op verschillende rentevastperiodes. Zowel met als zonder NHG.

  Wil je graag zekerheid over je maandlasten? Dan kies je bijvoorbeeld voor een lange rentevaste periode van 20 of 30 jaar. Maar je kunt ook kiezen voor 1 jaar vast om meer 'rentebedenktijd' te hebben. Tijdens dat jaar kun je zonder boete overstappen naar een andere rentevastperiode.

  Je financieel adviseur helpt je graag de juiste keuze te maken.

 • Overbruggingskrediet

  Overbruggingskrediet

  Je oude huis is nog niet verkocht. Maar je hebt de over­waarde ervan wel nodig om je nieuwe huis te betalen. Ons overbruggingskrediet biedt dan uitkomst. Hiermee leen je het bedrag dat je tekort komt om je nieuwe huis te betalen. Dit doe je tijdelijk. Totdat je je oude huis hebt verkocht, heb je wel maandelijks hogere woonlasten, namelijk:

  • De woonlasten van je nieuwe huis
  • De woonlasten van je oude huis
  • Het overbruggingskrediet

  Heb je je oude huis verkocht? Dan kun je het overbruggingskrediet in één keer boetevrij aflossen.

  Soms wordt het overbruggingskrediet gedeeltelijk gebruikt om de hypotheekrente tijdens de overbruggingsperiode te betalen. Let op, dit kan gevolgen hebben voor de aftrekbaarheid van de rente op je lening.

 • Hogere hypotheek bij energiebesparing

  Hogere hypotheek bij energiebesparing

  Wil je je huis verbouwen met energiebesparende voorzieningen? Dan kun je de hypotheek verhogen met het bedrag van de energiebesparende voorzieningen tot 106% van de waarde van je huis (maximaal € 9.000). Voorbeelden hiervan zijn onder meer gevelisolatie, energiezuinige kozijnen of zonnepanelen.

 • Voortzetting aflossingsvrije hypotheek

  Voortzetting aflossingsvrije hypotheek

  Sinds 1 januari 2013 ontvang je bij een aflossingsvrije hypotheek geen hypotheekrenteaftrek meer. Heb je vóór deze datum een aflossingsvrije hypotheek afgesloten? Dan kun je die bij ons vaak gewoon voortzetten mét behoud van hypotheekrenteaftrek.

Mogelijkheden

Aflosvormen

Bij het afsluiten van een Lekker Wonen Hypotheek heb je keuze uit 3 aflosvormen.

Annuïteiten

 • Maandelijks rente
 • Maandelijks deel aflossing
 • Afgelost op einddatum

Lineair

 • Maandelijks rente
 • Maandelijks deel aflossing
 • Afgelost op einddatum

Aflossingsvrij

 • Maandelijks alleen rente
 • Geen aflossing
 • Af te lossen op einddatum

Hypotheek en verzekeringen

Als je een hypotheek afsluit, ga je een lening aan. Vaak gaat dat om een flink bedrag. Daarom wordt je bijna altijd gevraagd een overlijdensrisico­verzekering en een woonhuis­verzekering af te sluiten. Deze bieden niet alleen zekerheid voor de geldverstrekker, maar ook voor jou en je naasten.

Overlijdensrisico­verzekering

Je hebt een fijn huis en doet de dingen die je graag doet. Maar mocht je komen te overlijden, wat gebeurt er dan met je nabestaanden? Een overlijdensrisico­verzekering zorgt voor zekerheid. Je nabestaanden ontvangen dan eenmalig een bedrag, waarmee de hypotheek geheel of gedeeltelijk kan worden afgelost. Een overlijdensrisico­verzekering is verplicht voor het deel van de lening boven 80% van de waarde van je huis. Bij Reaal vind je een goede en voordelige overlijdensrisico­verzekering. Je financieel adviseur vertelt je er graag meer over.

Woonhuis­verzekering

Bij het afsluiten van een Lekker Wonen Hypotheek vragen wij je een woonhuis­verzekering af te sluiten. Hiermee verzeker je je huis voor schade door een plotselinge en onverwachte gebeurtenis. Bij Reaal kun je een goede woonhuis­verzekering afsluiten. Het kan verstandig zijn om nog andere verzekeringen af te sluiten als je een eigen huis bezit. Denk bijvoorbeeld aan een inboedel- of aansprakelijkheids­verzekering. Sluit je die verzekeringen af bij Reaal? Dan geven we je tot 12% pakketkorting.

Hulp van een onafhankelijk adviseur

Wil je deze hypotheek afsluiten of wil je je hypotheek aanpassen? Met een nieuwe aflossingsvorm of rentevastperiode bijvoorbeeld?

Neem dan contact op met je onafhankelijk adviseur. Heb je nog geen adviseur? Vind dan een adviseur bij je in de buurt op postcode of plaats.

Tips voor regelaars

Handig om te weten

 • Je eigen woning en de belasting

  Een eigen woning heeft gevolgen voor de belasting die je betaalt. Wil je weten welke fiscale kenmerken horen bij het bezit van een eigen woning en de verschillende hypotheekvormen? Of wil je weten welke kosten je van je belastbaar inkomen kunt aftrekken en hoe een verbouw- of nieuwbouwdepot werkt? Je vindt het op onze speciale pagina over je eigen woning en de belasting.

 • Betalingsachterstand op je hypotheek

  Iedereen kan een keer in een situatie te­recht komen waardoor geldproblemen ontstaan. Bijvoorbeeld door het verlies van een baan, echtscheiding, het overlijden van een gezinslid of door arbeids­ongeschiktheid. Maar ook wanneer je een nieuw huis gekocht hebt en het maar niet lukt om de vorige woning te verkopen, kunnen er financiële problemen ontstaan. In die gevallen proberen wij samen met jou naar een passende oplossing te zoeken.

 • Kenmerken renteaanbod Lekker Wonen Hypotheek

  • Je renteaanbod is standaard 3 maanden geldig. Deze kun je met 3 maanden verlengen. Daar kunnen wel kosten aan verbonden zijn.
  • Het renteaanbod kun je in de eerste 3 maanden gratis annuleren. Daarna betaal je een annuleringsvergoeding van 1% van de gevraagde lening.
  • Het kan gebeuren dat de hypotheekrente na het passeren van de hypotheekakte wijzigt. De hypotheekrente die je in het renteaanbod vindt, is altijd leidend.
 • Voorwaarden

De Lekker Wonen Hypotheek van Reaal

 • Met of zonder NHG
 • 100% boetevrij aflossen
 • Rente daalt bij aflossing